Station Wien Hauptbahnhof

Aankomst op Wien Hauptbahnhof

Wien Hauptbahnhof, ook bekend als het centraal station van Wenen, is een belangrijk knooppunt waar verschillende spoorlijnen samenkomen. Dit station biedt niet alleen verbindingen naar de buitenwijken van Wenen via de S-Bahnen, maar ook lange-afstandstreinen die heel Oostenrijk en verder doorkruisen.

Vanaf Wien Hauptbahnhof is het stadscentrum gemakkelijk te bereiken. Je kunt eenvoudig overstappen op de U-Bahn, die zich onder het station bevindt, of gebruikmaken van een van de vele metro’s en bussen die voor het station vertrekken.

Overstappen op de U-Bahn

Onder Wien Hauptbahnhof bevindt zich het metrostation. De U-Bahn-lijn U1 stopt en begint op dit station en reist van Leopoldau naar Oberlaz. Met deze lijn kun je populaire bezienswaardigheden zoals de Stephansdom, Schloss Schönbrunn en de Prater gemakkelijk bereiken. Lees verder over overige metrolijnen in Wenen.

Faciliteiten op Wien Hauptbahnhof

Wien Hauptbahnhof biedt uitgebreide faciliteiten. In de buurt van het station zijn kluisjes beschikbaar, waar je jouw bagage veilig kunt opbergen om zonder zorgen Wenen te verkennen. De kluisjes bevinden zich op vloer -1 bij de ingang naar platform 2.

Daarnaast heeft Wien Hauptbahnhof een eersteklas lounge voor reizigers. In de lounge kun je gebruikmaken van gratis kranten, tijdschriften, wifi en stopcontacten om rustig te kunnen werken. Er worden gratis non-alcoholische warme en koude dranken aangeboden. De lounge is dagelijks geopend van 06:00 tot 23:30 uur. Voor meer informatie over de lounge kun je terecht op de website van de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB).

Verder zijn er tal van restaurants, winkels, bars, boetieks, servicekantoren en nog veel meer te vinden op Wien Hauptbahnhof, waardoor het een bruisende en handige plek is voor reizigers en bezoekers van Wenen!

Toeristische informatie en kaartjesverkoop

Voor toeristische informatie kun je terecht bij de informatiekiosk in de centrale hal van Wien Hauptbahnhof. Hier kun je terecht voor stadsplattegronden, brochures en advies over de beste manier om van het station naar je accommodatie te komen. Daarnaast kun je hier ook kaartjes kopen voor het openbaar vervoer in Wenen, zodat je gemakkelijk door de stad kunt reizen.

Tips & Aanbevelingen

Hier zijn enkele handige tips en aanbevelingen om het beste uit je aankomst op Wien Hauptbahnhof te halen:

  1. Gebruik de StadtRAD-fietsverhuur om door Wenen te navigeren en de stad op een unieke manier te verkennen.
  2. Bezoek de food courts en proef heerlijke Oostenrijkse specialiteiten zoals Wiener Schnitzel en Sachertorte.
  3. Neem de tijd om de architectonische schoonheid van het station zelf te bewonderen. Het moderne ontwerp en de glazen gevel maken het station werkelijk uniek.

Lees verder over de bezienswaardigheden in Wenen.

Vanaf €30,- naar Wenen

Check prijzen