De Trein

Comfortabel met de trein naar Wenen

De nachttrein naar Wenen is van alle gemakken voorzien. Kom heerlijk uitgerust aan op je bestemming.

Check prijzen

Treinsamenstelling

De nachttrein naar Wenen rijdt met 5 wagons van de ÖBB, de Oostenrijkse Spoorwegen. Het betreft twee tweede klas zitrijtuigen (251 & 252). Twee couchetterijtuigen/ligrijtuigen (253 & 254) en één slaaprijtuig (255). In rijtuig 252 is het mogelijk om fietsen te stallen voor een extra bedrag van €25,- per fiets. Het is mogelijk dat de samenstelling soms veranderd, check altijd de kamer- en wagontoewijzing op je ticket. Helaas is er geen restaurant of bar aanwezig in deze nachttrein. Lig- en slaaprijtuigpassagiers krijgen wel een gratis ontbijtje. Voor alle passagiers is het mogelijk om drankjes en snacks bij het treinpersoneel te kopen. Uiteraard mag je ook je eigen eten en drinken meenemen.

Nachttrein Wenen
Nachttrein Wenen Slaapplaats

Slaapplaatsen

De slaapplekken zijn de meest comfortabele plekken in de trein en doen niet veel onder aan een goede hotelkamer op wielen. Deze kamers beschikken over een goed bed, tenminste een wastafeltje en in de deluxe klasse een hele douche. De prijs is inclusief beddengoed, snack, flesje water en een luxe ontbijt. Je kan met 1, 2 of 3 personen in één coupé reizen. Bij de ingang van de wagon bevinden zich een gezamenlijke toilet en douche.

Ligplaatsen

Voordeliger dan de slaapplaatsen, maar alsnog heerlijk slapen. De ligplaatsen zijn de tweede klasse in de nachttrein naar Wenen. Een comfortabele slaapbank inclusief beddengoed, een flesje water en in de ochtend een eenvoudig ontbijt. Je kan met 4 of 6 personen reizen in één coupé. Indien je met minder reist deel je de coupé standaard met andere reizigers, als je dat niet wil bestaat er de mogelijkheid de hele coupé te boeken. Bij de ingang van de wagon bevinden zich een gezamenlijke wasruimte en toilet.

Nachttrein Wenen Ligplaats
Nachttrein Wenen Zitplaats

Zitplaatsen

De voordeligste optie zijn de zitplaatsen. De stoelen tegenover elkaar kunnen helemaal naar elkaar toegeschoven worden, wanneer je de trein rustig is kan je hier dus prima slapen. Maar als de trein of je coupé vol zit is het niet de meest comfortabele optie. In deze klasse zit geen flesje water of ontbijt inbegrepen, wel kan je (net als bij de andere klassen) drankjes en snacks bij het treinpersoneel kopen.

Vanaf €30,- naar Wenen

Check prijzen